Tuesday, 8 July 2014

Manfaat Resveratrol dalam Vivix Shaklee

Apa itu resveratrol..mesti berbelit lidah nak sebut kan..hihi...walaupun susah nak sebut tapi khasiatnya tiada tandingan...ia adalah kandungan utama dalam Vivix Shaklee..


Ok meh saya cerita berkenaan resveratrol ni..
Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria. Dan  Resveratrol juga merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Pada tahun 1991, Saintis Perancis Dr serge melaporkan bahawa,rakyat perancis yang mengamalkan makanan yg berlemak tinggi,seperti mentega ,krim , daging merah dan lain,namun tidak mengalami berat badan yang berlebihan seperti di Amerika.
Rakyat Perancis mempunyai kadar penyakit koronori jantung , diabetes dan lain-lain yang sangat rendah berbanding Amerika.Ini kerana Rakyat Perancis mengamalkan minum wine merah ketika menikmati makanan. Kenapa wine merah?....teruskan pembacaan ye..hehe...setelah pelbagai kajian telah di buat dan mereka mendapati rahsia sebenar bukan di dapati dalam wine merah, tetapi di dalm kandunganya iaitu RESVERATROL.
dan menurut beribu kajian yang telah di jalankan RESVERATROL mampu melawan diabetes,cancer , menolong pelbagai masalah berkaitan jantung,memperbaiki sel badan , anti-aging yang hebat malah mampu memberi kesihatan yang menyeluruh.

Terbukti sudah keberkesanan resveratrol ni kan...

Jadi bagaimana kita nak dapatkan khasiat resveratrol ini dengan mudah..jawapannya adalah melalui Vivix Shaklee...

Shaklee telah menjalani kajian yang terperinci sebelum terhasilnya Vivix ini. Vivix Shaklee mempunyai resveratrol dan campuran phytonutrient yang diperolehi dari anggur muscadine yang telah menunjukkan 10x lebih berkesan dari pengambilan resveratrol semata-mata.



Uniknya Vivix Shaklee dari supplemen yang lain kerana Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix? Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.
Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Oleh itu Vivix Shaklee amatlah disyorkan untuk mereka yang :
- nak awet muda
- suka jaga kesihatan dan tak suka makan banyak jenis supplemen
- menghidap diabetes / kencing manis
- menghidap sakit jantung
- terkena serangan stroke/ angin ahmar
- menghidap kanser
-sakit sendi
- alzheimer
- menghidapi SLE

In sha Allah masalah2 kesihatan boleh diatasi dengan Vivix dengan izin-NYa...memang tak dinafikan harganya sedikit mahal..tapi lebih berbaloi daripada kos rawatan setiap bulan dan pembedahan (if any) kerana RM475 sebotol Vivix boleh tahan 60 hari bersamaan RM7.90 sehari sahaja.

Jika anda ingin harga yang lebih murah, anda boleh pilih dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee yang hanya RM75 sahaja seumur hidup atau beli 2 botol Vivix dapat free ahli dan rebat RM3xx..

berminat..boleh hubungi saya ....
-
Umi Azmil
Email: vitaprecious@gmail.com
Sms / Whatsapp : 013 2405031
Blog: http://vitaprecious.blogspot.com

Anda akan diajar dengan pemakanan yang betul dan konsultasi selepas pembelian.  FOC sahaja ;)

Terima kasih kerana singgah disini.

Jumpa lagi...;)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

36 comments:

  1. Terbaikkkk
    My blog http://superummishoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Jom awet muda dengan vivix..
    Thanks dear..really good sharing..

    sihatcunmelecun.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Good info...tq 4 sharing :)

    imanvitahouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. jimat jugak vivix ni kan:)

    http://permatacintaku.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan nanny..tak smpi RM10 pon sehari..lagi murah dari set mcdonald..hehe

      Delete
  5. good one :)

    betul jimat, really worth it to spend on vivix for prevention, rather than fork out money once dah sakit

    feel free to visit mine too ya
    leekamalia.blogspot.com

    thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 kamalia..prevention is better than cure kan..hehe..tq

      Delete
    2. mari check testimoni kaki kak nelly pulak ;)
      http://leekamalia.blogspot.com/2014/07/vivix-and-diabetes-with-diabetic-foot.html

      Delete
  6. vivix memang terbaik. jom sihat dengan shaklee
    akmalrusyd.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. good infomation sis... thanks for sharing..
    visit mine too
    nshahealthybeauty@blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik eza..sy da tinggalkan jejak ;)

      Delete
  8. Info yg best
    Jom layari http://anmashealthcare.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  9. Good info.. Vivix the best

    http://sakuralovebeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul fad..vivix the best..tq ;)

      Delete
  10. nice sharing...vivix the best!!

    http://mummyfarisharyyan.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq suriati..entri suriati pon best ;)

      Delete
  11. Vivix the best
    http://kekalsihatdenganvitamin.blogsport.com

    ReplyDelete
  12. nice sharing sis, keep it up! =) jom visit my blog http://suplement4us.blogspot.com/2014/07/kelebihan-dan-manfaat-vivix.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx dhiya..rasa cam cikgu yg komen je..;)

      Delete
  13. good sharing...
    visit my blog bondaseri.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx fatihah..ur entri pon sama ;)

      Delete
  14. gud info..jom lihat sy pula
    http://www.permataanugerah.blogspot.com/2014/07/vivix-shaklee-kaya-resveratrol-tinggi.html

    ReplyDelete
  15. Terbaik...
    http://shakliyshop.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx bae..ur entri pon menarik ;)

      Delete
  16. Banyak khasiat dan jimat pula VIVIX ni..memang terbaik!
    vitamincintaummi.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. vivi x mmg best!! good info.. blog pun cantik!

    ReplyDelete
  18. Good info... Vivix memang terbaik..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. Vivix sangat membantu ayah saya mengawal paras gula dalam darah.. Jom baca kisah Vivix di blog saya http://www.belogsupermama.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Siapa dah cuba mesti jatuh cinta...jombaca kisah dan testimoni vivix dalam blog saya..
    http://www.erinhealtyshop.blogspot.com

    ReplyDelete