Thursday, 16 October 2014

ESP Shaklee Untuk Ibu Hamil (ii)

Protein ESP Shaklee

Untuk perkembangan janin yang sihat dan ketahanan system imun ibu, Ibu hamil  memerlukan sekitar 75 gm atau lebih 25 gm dari sebelum hamil. Jadi disarankan untuk wanita yang merancang untuk hamil, bolehlah mula mengamalkan pengambilan protein yang seimbang dan betul.  Dan bila seseorang wanita berjaya hamil pengambilan protein haruslah terus diamalkan lagi2 pada trimester pertama bila pembentukan janin sedang berlaku, pada trimester pertama ini ibu hamil memerlukan protein lebih kurang 50gm sehari. Pada trimester kedua ibu hamil memerlukan  sekitar 68 gm dan seterusnya semakin meningkat pada trimester ketiga.

Jadi pengambilan ESP Shaklee sebelum, ketika dan selepas hamil amatlah digalakkan. Tidak susah untuk membancuh ESP dan ibu hamil boleh ambilnya sebagai sarapan pagi . Ianya akan membantu ibu hamil cepat kenyang dan bertenaga sepanjang masa.

Apakah kebaikan ESP Shaklee untuk ibu hamil

http:vitaprecious.blogspt.com


1. ESP meningkatkan Sistem Imun Badan Si Ibu. 

Minuman protein yang membantu meningkatkan system imun badan si ibu dan bakal anak.
ESP adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantumeningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain Vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.2. ESP Mengawal Berat Si Ibu dan Mengelak Serangan Diabetes


Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan si ibu akan meningkat secara mendadak. Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. Itu adalah normal bagi ibu-ibu mengandung, tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes. 


ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu-ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan.Serangan diabetes terjadi apabila si ibu memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi. 


Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN.Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung. 4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.


Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Dengan minum ESP, sel-sel kulit si ibu akanbertambah gebu dan lebih menarik kerana bantuan protein yang diminum. Parut juga berkurang kerana penggantian sel-sel baru ini. Si ibu akan juga merasa lebih menarik walaupun berbadan dua. Tidak lupa juga kulit bayi di dalam kandungan. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik. 5. ESP membantu ibu-ibu morning sickness dan alah di awal kehamilan. 


Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu-ibu mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa mual terutama apabila perut kosong. ESP membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang yang lebih lama. Tambahan pula, ia juga mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain


Tidak dinafikan lagi ESP Shaklee adalah terbaik untuk ibu hamil..mudah dibancuh dan memberi banyak manfaat untuk ibu dan anak.

Jadi untuk bakal ibu Umi syorkan pengambilan ESP Shaklee sejak dari sebelum dan awal kehamilan lagi..Umi pun ambil juga dan alhamdulillah alahan tu tak teruk sangat dan masih larat ke tempat kerja..kawan2 opis pon ada yang tegur Umi nampak sihat dan cergas di peringkat trimester pertama ini..baru Umi perasan mungkin sebab pengambilan ESP Shaklee dan B Complex setiap hari. Alhamdulillah. Memang menjadi impian semua ibu untuk melahirkan anak yang sihat, gebu, sempurna dan comel kan..;)..jadi ESP Shaklee adalah salah satu ikhtiarnya..Insha Alllah diperkenankan dengan izin Allah.

Bagaimana nak order ESP Shaklee

Sempena promosi bulan October ni..jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan ESP dengan harga yang lebih murah dari sebelum ni..Harga asal adalah RM150..harga promo pasti kurang dari ini..mana boleh sama harga..hehe…nak tahu jangan segan2 pm Umi ye…0132405031..boleh juga kalau nak COD kawasan Puncak Perdana, Alam Budiman, Cahaya SPK dan sekitarnya.

Boleh je pm /wa/telegram ye..anytime ;)

PROMO  OCTOBER 2014 >>> ESP BELI 6 PERCUMA 1

Umi Azmil
0132405031
Pengedar Shaklee Terdekat Anda
(Puncak Perdana, Alam Budiman, Cahaya SPK Shah Alam dan sekitarnya.)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

1 comment: