Monday, 27 October 2014

Ostematrix Shaklee untuk ibu mengandung


Hari ni kita berkenalan dengan ostematrix Shaklee...Umi syorkan supplemen ni kepada sesiapa yang tak boleh telan susu..ye la sebab ada juga sesetengah orang memang tak boleh minum susu langsung...Ostematrix ni adalah pil kalsium..khasiatnya satu tablet Ostematrix ni bersamaan 1 gelas susu tunggi kalsium dan 80 biji badam..bagus kan

Jadi pada sesiapa yang malas nak bancuh susu..boleh je telan tablet ni..lagipun Ostematrix juga sangat digalakkan untuk ibu mengandung.

Pada usia kandungan 3 bulan keatas..tulang janin akan terbentuk dan pada waktu ini kalsium ibu akan diserap dan ketika ini jugalah ibu harus memastikan keperluan kalsium dalam badan mencukupi. Jadi untuk memudahkan ibu hamil..terus ambil Ostematrix sebagai sumber kalsium dan juga sebagai penganti susu bagi ibu2 yang tidak boleh minum susu.

Jom tengok kenapa Ostematrix sangat bagus untuk ibu mengandung 

 • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
 • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
 • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
 • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
 • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
 • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
 • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
 • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
 • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

 • Nanti hubungi Umi ye kalau nak tau lebih lanjut 

  Umi Azmil
  Email: umiazmil85@gmail.com
  Sms / Whatsapp : 013 2405031
  Blog: http://vitaprecious.blogspot.com
  Pengedar Shaklee terdekat anda
  Puncak Perdana, Alam Budiman, Cahaya SPK  Shah Alam dan sekitarnya

  Anda akan diajar dengan pemakanan yang betul dan konsultasi selepas pembelian.  FOC sahaja ;)

  Terima kasih kerana singgah disini.
  Jumpa lagi...

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
  These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

  2 comments: