Thursday, 30 October 2014

Kurangkan alahan mengandung dengan Shaklee

Gembiranya hati bila disahkan hamil kan..saat yang ditunggu2 oleh semua pasangan yang telah berkahwin. Tetapi  setiap ibu yang hamil akan mengalami pengalaman yang berbeza. Ada sesetengah ibu hamil akan ada yang mengalami morning sickness. Dan sesetengah ibu hamil berhadapan dengan alahan yang teruk. Jadi untuk atasi masalah alahan yang teruk Umi syorkan beberapa produk Shaklee yang boleh membantu atasi masalah ini.

Jom tengok apa yang Umi syorkan


B-Complex Shaklee
Kajian menunjukkan bahawa 1/3 daripada wanita yang mengambil Pyridoxine berjaya mengurangkan masalah morning sickness yang dihadapi. Pyridoxine ni adalah salah satu komponen dalam Vitamin B iaitu B6. Kebaikan Pyridoxine akan diperolehi secara optimum jika diambil bersama Asid Folik (B9), Niacin (B3) & Cobalamin (B12).

B Complex Shaklee mengandungi semua Vitamin B yang disebut tadi. Antara kelebihan vitamin B Complex;-
Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir
Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
Mencegah stress
Menguatkan antibodi tubuh
Amat penting untuk aktiviti sel genetik
Diperlukan dalam pembentukan asid amino.
Keperluan untuk memproses dan memperbaiki sel-sel darah merah
Mencegah anemia


Ostematrix

Kalsium Shaklee dikenali sebagai Ostematrix..gabungan Calcium Magnesium lengkap dengan vitamin D. Ketiadaan kalsium menyebabkan maklumat tidak sampai kepada penerima iaitu otot dan saraf. Akibatnya, badan tidak dapat bergerak kerana tidak menerima arahan. Gejala paling ringan ialah, kekejangan otot atau pun cramp yang sering berlaku ketika mengandung.

Kebaikan Ostematrix :

Bantu tidur lena sepanjang malam
Badan terasa bertenaga & mudah bangun pagi keesokan harinya, terutama apabila digabung dengan pengambilan Shaklee B-Complex
Menghilangkan lenguh-lenguh & bisa-bisa badan
Mengurangkan rasa sakit pinggang & kejang kaki terutama buat ibu hamil
Melawaskan sistem penghadaman – mudah ‘membuang’ keesokan harinya (bukan cirit birit)


Peppermint Ginger Plus

Ia tidak akan mengganggu bayi kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil KKM. Direka khas oleh pakar herba utk mengurangkan morning sickness ibu hamil. Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. Pengambilan vitamin ini akan membantu mengurangkan loya yang dihadapi.

Terdiri daripada 4 bahan herba utama iaitu peppermint, ginger, fennel dan anise. Antara kebaikan  Peppermint-Ginger Plus:-
Melegakan senak perut
Membantu proses penghadaman
Menyamankan perut
Mengurangkan mual dan muntah
Membuang angin dalam badan
Mengurangkan sakit gastrik
Mengurangkan kesan mabuk perjalanan (bot, kereta, kapal terbang, etc.)

Jika anda juga mengalami dehidrasi disebabkan oleh alahan berpanjangan, boleh add on Performance Drink. Boleh juga mengambil MealShakes atau ESP untuk bekalan protein dan memberikan tenaga sepanjang kehamilan. Ramai juga yang telah mencuba set kehamilan shaklee dan berpuas hati.

Alahamdulillah..dan Umi juga salah seorang yang mengamalkan produk Shaklee ini bagi mengurangkan alahan ketika hamil. 

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi Umi ye 0132405031....;)

1 comment: